Onderwerpen

Hoe u kunt helpen

Om het werk van de Prof. Dr. Jaap Swierenga Stichting daadwerkelijk te steunen staan verschillende mogelijkheden open, zoals:

NRS Swierenga Penning 2018 voor Prof. Dr. T. van der Molen

02-2018

Uitreiking penning 2018

Prof. Van der Molen heeft zich bijzonder verdienstelijk gemaakt op het gebied van de wetenschap van longziekten. Hij heeft veel onderzoek verricht naar de wijze waarop het beloop van astma en COPD het beste kan worden vastgelegd. Onder andere heeft dit geleid tot de ontwikkeling van een gestandaardiseerde vragenlijst (Clinical COPD Questionnaire, CCQ), welke is vertaald in vele talen en grote delen van de wereld wordt gebruikt. Ook heeft hij bijgedragen aan de ontwikkeling van internationale richtlijnen op het gebied van obstructieve longaandoeningen, heeft > 170 peer-reviewed artikelen geschreven (velen in samenwerking met vooraanstaande onderzoekers uit binnen- en buitenland) en ruim 15 promovendi begeleid.

NRS Swierenga Thesis Award 2018

02-2018

Uitreiking Thesis Award 2018

Tijdens de longdagen 2018 werd de NRS Swierenga Thesis Award uitgereikt aan Dr. J. Doorduin voor zijn proefschrift: “Diaphragm dysfunction in critically ill patients, from monitoring tot interventions”.

Zie ook de winnaars van 2017